Over mij

José Walta

Rogier (Naarden, 1974) studeert af aan Academie Sint Joost te Breda in 1998. Tijdens zijn eindexamen begint hij als freelancefotograaf bij dagblad Trouw en fotografeert hij voor de publieke omroep. Eind 1998 verhuist hij naar Utrecht waar hij zijn werk verder ontplooit. Hij gaat werken voor diverse publiekstijdschriften, corporate magazines, reclame-bureaus en verschillende theaterbureaus. Sinds 2016 werkt en woont hij in Hilversum.

Gaandeweg ontwikkelt hij een persoonlijke stijl van fotografie. Een stijl die zich kenmerkt door meestal kleurrijke portretten, doorgaans gemaakt op locatie. Zijn kennis van portretfotografie zet hij tevens in voor andere fotografie, zoals corporate beelden of reclame-uitingen, foto’s voor redactionele artikelen en portretfoto’s voor sociale media.

Vanaf 2000 is Rogier lid van de beroepsvereniging voor fotografen GKf. Rogier wordt vertegenwoordigd door foto agentschap Lumen Photo.

quote-dark
Het is heel prettig samenwerken met Rogier. Hij weet wat hij wil en wat hij kan. Rustig, aardig en opbouwend stuurt hij je aan, met een mooi resultaat: Verzorgde portretten, met liefde vastgelegd.
Joris Linssen
Er zijn twee aspecten die ik belangrijk vind bij een fotograaf: mooie foto's en heel fijn in de omgang. Rogier heeft deze aspecten allebei en niet zo'n beetje ook. Hij heeft mooie ideeën, heeft energie en focus én hij is heel gezellig. En het resultaat van de foto's is al die jaren steeds te gek!
Sara Kroos
Wat een mooie foto's! Ik ben nooit blij met foto's van mezelf, maar deze zijn echt leuk. En het was heel prettig werken, alles klopte.
Hanneke Groenteman
Wat een fijne vent is die Rogier! Je voelt je bij hem meteen op je gemak en later zie je dat in de foto’s terug: geen maskerade, maar ontspannen, waarachtig en, niet onbelangrijk, aantrekkelijk.
Alex Roeka
Ik schakel Rogier regelmatig in voor het portretteren van met name professionals in een zakelijke omgeving. Het is altijd heel prettig samenwerken. Rogier is flexibel, kan goed met de kandidaten overweg en - het belangrijkste - levert altijd beeld waar ik en mijn opdrachtgevers blij van worden.
Matthijs Rijlaarsdam
Branded Content FD
Rogier heeft de magie om je in een mum van tijd op je gemak te stellen voor zijn camera. Een gave waardoor je een foto krijgt waarin je jezelf herkent en ook nog een plezierige ervaring rijker bent. Een aanrader.
Renzo Deurloo
GreenFox Social Return
Quote werkt graag samen met Rogier. Hij zet altijd net een stapje extra, waardoor er steeds verrassende portretten in onze mailbox verschijnen!
Patrick Wissink
Quote
Met Rogier is het altijd prettig werken. Hij stelt iedereen op z’n gemak, en dat komt de foto’s ten goede. Zijn professionaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid maken hem een uitzonderlijke fotograaf!
Koen Adriaanse
NOS communicatie
Aardig, flexibel en boven alles een heel goede fotograaf: dat is Rogier in een notendop. Op locatie weet hij de juiste snaar te raken bij de mensen die hij fotografeert waardoor ze zich op hun gemak voelen. En dat zie je terug in het beeld.
Pauline Mulder - Mooi Mag.
Vorige slide
Volgende slide

Werkt onder andere samen met: